نقش اسباب بازی و والدین در رشد کودک
یادگیری کودکان از طریق بازی کردن : اسباب بازی سرگرم کننده هست، علاوه بر آن اسباب بازی ابزاری برای کمک به کودکان جهت شناخت خود و دنیای اطرافشان هست.نقش اسباب بازی در رشد و سلامت کودکان امری ضرروی است. هنگامی که کودکان بازی میکنند، میآموزند که چگونه مشکلات را حل کرده، با دیگران همراهی کنند و مهارتهای حرکتی و فیزیکی(حرکتهای عضلانی و بدنی) مورد نیاز جهت رشد و یادگیری را نیز میآموزند. کارکنان بیمارستانها اغلب از بازی به عنوان ابزاری جهت انجام امور درمانی کودکان استفاده میکنند. نقش اسباب بازی در بازی به کودک کمک میکند تا مهارتهای زیر را بیاموزد: توسعهی مهارتهای فیزیکی : مهارتهای حرکتی و فیزیکی به کودکان بدست آوردن، خزیدن، بالا رفتن از جایی و ایجاد تعادل را میآموزد.مهارتهای ...
یادگیری کودکان از طریق بازی کردن :
اسباب بازی سرگرم کننده هست، علاوه بر آن اسباب بازی ابزاری برای کمک به کودکان جهت شناخت خود و دنیای اطرافشان هست.نقش اسباب بازی در رشد و سلامت کودکان امری ضرروی است. هنگامی که کودکان بازی میکنند، میآموزند که چگونه مشکلات را حل کرده، با دیگران همراهی کنند و مهارتهای حرکتی و فیزیکی(حرکتهای عضلانی و بدنی) مورد نیاز جهت رشد و یادگیری را نیز میآموزند. کارکنان بیمارستانها اغلب از بازی به عنوان ابزاری جهت انجام امور درمانی کودکان استفاده میکنند.
نقش اسباب بازی در بازی به کودک کمک میکند تا مهارتهای زیر را بیاموزد:
- توسعهی مهارتهای فیزیکی : مهارتهای حرکتی و فیزیکی به کودکان بدست آوردن، خزیدن، بالا رفتن از جایی و ایجاد تعادل را میآموزد.مهارتهای حرکتی ظریف هم به کودکان یاد میدهد، چطور اسباب بازیهای کوچک را در دستشان بگیرند.در مورد اهمیت فراگیری مهارت حرکتی و ایدهها و بازی برای تقویت این مهارت قبلا در شید شاد صحبت شد.
- توسعه مفاهیم شناختی: کودکان میآموزند که چگونه مشکلاتشان را (این کار چطور انجام میشود؟ آیا این قطعه در پازل درست قرار گرفته؟) از طریق بازی کردن حل کنند. همچنین کودکان از طریق بازی کردن ، آموزش شمارش اعداد ، آموزش رنگها ، شکل و سایزها را نیز میآموزند. بازی کردن مهارت حفظ کردن و دقت کودکان را افزایش میدهد. زمانیکه کودکان در محیطهای محرکآمیز بازی میکنند سطح فکری آنها نیز بالا میرود.
- توسعه مهارتهای زبانی : زمانی که کودک بازی میکند و در تعامل با دیگران قرار میگیرد مهارتهای زبانی وکلامی او پرورش مییابد. این بازیها با همکاری با والدین در پخت و پز و آشپزی میتواند شروع شود و بصورت پیشرفته تر به داستان سرایی و جوک گفتن میانجامد.
- توسعه مهارتهای اجتماعی: یادگیری اموری مانند همکاری، مذاکره، رعایت نوبت و بازی بوسیله قوانین و مقررات همگی مهارتهای مهمی را به کودک یاد میدهند.این مهارتها زمانی پرورش مییابد که کودک بازی کند. درنتیجه کودک قوانین و نقشهای اجتماعی را یاد میگیرد.
نقش اسباب بازی و حضور والدین در بازی کردن کودکان چیست ؟
پدر و مادر اولین و بهترین همبازی کودکان خود هستند.هنگامی که والدین درگیر بازی با کودکان میشوند، آنها تمایل بیشتری به خلاقیت از خود بروز میدهند. بهترین بازی زمانی است که والدین درکنار بچهها بازی میکنند نه اینکه صرفا اسباب بازی فراهم کنند و یا بر بازی آنها نظارت کنند.این کار که والدین تبدیل به بخشی از بازی کودکان شوند، ممکن است نیاز به تمرین داشته باشد. برخی والدین فکر میکنند که اگر کارهای کودکانه را رها کنند، کودک رشد خواهد کرد.” این اشتباه است”.
در مورد اهمیت بازی و نقش والدین در شید شاد قبلا صحبت شد.
برخی از پیشنهادات برای پیوستن به بازی کودکان شامل :
- مشاهده کنید : کودک خود را به دقت زیرنظر بگیرید. ببینید چه کارهایی میتواند انجام دهد و چه اشتباهاتی میکند؟ همچنین از فعالیتهای مورد علاقه کودکتان نیز آگاه شوید.
- پیگیر باشید : در بازی به کودکتان بپیوندید. کودکان حس خواهند کرد که شما به آنچه آنها انجام میدهند، علاقهمند هستید. شما میتوانید به بازی پیچیدگیهایی را اضافه کنید با این حال کودک شما باید بازی را تحت کنترل داشته باشد و جهت بازی را مشخص کند.
- خلاق باشید : این تفکر بزرگسالانه را فراموش کنید که با یک اسباب بازی فقط یک مدل بازی میتوان انجام داد. نقش اسباب بازی وقتی خود را نشان می دهد که سعی کنید به روش های مختلف با یک اسباب بازی، بازی کنید.این کار برای خودتان هم هیجان انگیز خواهد بود. خلاقیت در بازی ، آن را برای شما و کودکتان سرگرم کنندهتر خواهد کرد.
اسباب بازی مناسب برای کودک من چه است ؟
نقش اسباب بازی هایی برای هر گروه سنی در زیر آمده است.در انتخاب آنها به تواناییها و علاقمندی کودکتان توجه کنید.همه بچهها از یک مدل یکسان اسباب بازی لذت نمیبرند.
از تولد تا یکسالگی :
کودکان در سن تولد تا یکسالگی محیط اطرافشان را بوسیله حواس پنج گانه (شنوایی، بویایی، بصری، چشایی و لمسی)یاد میگیرد.نقش اسباب بازی هایی که توانایی دستی کودک را تحریک می کند، محبوب این سن هست.
- کتاب تصویری با جنس های مختلف
- اسباب بازی موزیکال (اسباب بازی هایی که موقع تکان دادن صدا درست میکنند)
- اسباب بازی فشاری(بازی با اسباب بازی که توانایی دستی نیاز دارد محبوب این سن هست چون کودکان در حال یادگیری استفاده از دست هستند)
- اسباب بازی دندانی
از 1 تا 3 سالگی :
کودکان نوپا خیلی در تکاپو و جنب و جوش هستند (بالا رفتن، راه رفتن، فشار دادن، راندن).در این دوره سنی علاقه شدیدی به مهارت ورزی و حل مسئله با اشیاء وجود دارد.
- اسباب بازیهایی که قابلیت هل دادن و کشیدن دارند (ریسمان یا دسته دارند و امکان پر و خالی کردن دارند)
- سه چرخه و واگن(وسایل نقلیه)
- پازل های ساده
- مرتب کردن اشکال
- بازیهای جنبشی و حرکتی
- مهره ها
- حلقهها و مرتب کردن آنها(اسباب بازی روی هم چیدنی حلقه یا مکعب)
- مداد رنگی ، ماژیک و خاک رس
از 3 تا 5 سالگی :
کودکان پیش دبستانی دوست دارند با سایر کودکان بوده و بازیها را با هم مشترک انجام دهند.
- لباس پوشیدن با متعلقات
- نمایش عروسکی
- نخ کردن مهره ها
- کتاب داستان
- پازل های کمتر از 24 تکه
- بازی های ساده بر روی تخته
از 6 تا 9 سالگی:
سن مدرسه، بچه ها بدنبال اطلاعات جدید، چالشها و تجربه در بازی هستند.یک کودک در این گروه سنی شدیدا توسط همسالان خود تحت تاثیر قرار میگیرد و خیلی زیاد اجتماعی هستند.در این سن فعالیتهای گروهی مورد توجه بیشتر است.
- تجهیزات ورزشی
- دوچرخه و کلاه ایمنی
- کفش اسکی
- کتاب
- کاردستی بادبادک
- بازی بر روی تخته
- بازیهای هماهنگی و یا حافظه
- مجموعه ساخت و ساز و مدل سازی
از 9 تا 12 سالگی:
سن نوجوانی یعنی مستقل شدن.هنوز دنبال بازی با سایر بچهها هستند.کودک در این سن میداند چطور بازی منصفانه داشته باشد و مهارت اجتماعی حرفهای بکار ببرد.
- کتاب
- بازی بر روی تخته و کارت بازی
- تجهیزات ورزشی
- تدارکات هنر
- نمونه اسباب کار/اسباب کار علمی
ارسال دیدگاه